HyTEPS inzicht in Power Quality training

Power Quality begrijpelijk en toepasbaar gemaakt

De oorzaken en risico's

De kwaliteit van een bedrijf is mede afhankelijk van de kwaliteit van de elektrische installatie. De afgelopen jaren is de toepassing van nieuwe technologieën in ons elektriciteitsnetwerk steeds verder toegenomen. Hierdoor is een verslechterde spannings- en stroomkwaliteit (Power Quality) ontstaan. Tegelijkertijd wordt apparatuur gevoeliger voor spanningswisselingen. Deze combinatie heeft onder andere geleid tot een toename in storingen, elektrische branden en onverklaarbare problemen. Tijdens de training "Inzicht in Power Quality’ besteden we aandacht aandacht aan alle technische aspecten van Power Quality.

Trainingsdata 2022:

22 maart 2023

22 juni 2023

18 oktober 2023

Training Inzicht in Power Quality

In de huidige samenleving en met name in de elektrotechnische branche duikt de term Power Quality steeds vaker op, met de nadruk op het belang van een goede Power Quality. Door middel van onze training “Inzicht in Power Quality; over harmonischen en blindvermogen” willen wij graag onze kennis, ervaringen en gemaakte cases hieromtrent met u delen.

Deze training is geschikt voor installateurs, adviseurs en medewerkers met enige kennis van elektrotechniek of elektrotechnische installaties.

Wilt u meer weten over de kwaliteit van spanning en stroom (Power Quality)?

Schrijf u snel in voor onze training

Programma

08.45 - 09.15 uur Ontvangst met koffie/thee
09.15 - 12.30 uur Theoretische ochtendsessie
12.30 - 13.30 uur Lunch (inbegrepen)
13.30 - 15.30 uur Praktijksessie in het Power Quality Lab
15.30 - 16.00 uur Evaluatie

Na afloop van de training ontvangt u digitaal een deelnamecertificaat.

Locatie: Technische Universiteit Eindhoven
Kosten: € 450,- per persoon
Min. aantal deelnemers: 5

Harmonische vervuiling & blindvermogen

Tijdens de training gaan we dieper in op harmonische vervuiling en de risico’s die dit met zich meebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overbelasten van uw installatie, doorbranden van kabels en storingen in gevoelige apparatuur met soms productiestilstand als gevolg. Daarnaast behandelen we termen als: verhoogde nulstromen, crest-factor en cosinus phi, oftewel blindvermogen. Wist u dat Power Factor niet hetzelfde is als Cos Phi (blindvermogen)? Ook hierover geven wij uitleg.

Ook besteden wij aandacht aan mogelijke oplossingen voor optimalisering van de Power Quality, waaronder Actief Harmonische Filters en condensatorbanken (Cos Phi compensatie). Na de lunchpauze zal de training worden voortgezet in het Power Quality laboratorium van de Technische Universiteit Eindhoven, waar we de in de ochtend behandelde theorie zichtbaar maken in de praktijk aan de hand van het bespreken en inzichtelijk maken van enkele cases uit de praktijk.

Klantspecifiek

Voor een minimum van 10 deelnemers, kunnen we een klantspecifieke training samen te stellen. Als locatie kunt u kiezen voor uw eigen bedrijfslocatie, een andere locatie naar uw keuze of de Technische Universiteit Eindhoven (afhankelijk van beschikbaarheid). Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten.

Wilt u meer weten over de kwaliteit van spanning en stroom (Power Quality)?

Schrijf u snel in voor onze training
Scroll to Top